keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Gluteeniton porkkanakakku

Lupasin tehdä yhden pienen ristiäisiin jotain gluteenittomia tarjottavia. 
Toiveena oli porkkanakakku, mitä olen joskus ennenkin tarjonnut. No ei mitään hajua mitä ohjetta olen käyttänyt..joten eikun testaamaan.

Sänttärän kummitäti reissullaan muistutti myös omasta suosikkireseptistään- taidan sitäkin testata gluteenittomana versiona. Kunhan ehdin.



Porkkanakakku

Tarvitset:
150g Voita
2dl Fariinisokeria
2tl Vaniljasokeria
2 Kananmunaa
3dl Gluteenitonta jauhoa
1dl Mantelijauhoa
1tl Leivinjauhetta
1tl Soodaa
2tl Kanelia
1tl Inkivääriä
2tl Kardemummaa
200g Porkkana raastetta

Irtopohjavuuan jonka leivittämiseen rasvaa ja pähkinärouhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. 

Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen

Lisää vatkaten sekoitetut kuivat aineet

Lisää lopuksi Porkkanaraaste

Laita tahmeataikina vuokaan ja paista 200asteessa n. 20 min










Kun kakku on jäähtynyt levitä pinnalle kuorrute ja halutessasi persikanpalaset. Seuraavalla kerralla kostuttaisin kakkua vähän appelsiinimehulla.

Kuorrute:
Appelsiinituorejuustoa
(persikkapalasia)




Tämä kakku oli tiivis ja ensikerralla kostutan tätä varmasti vähän appelsiinimehulla.
Mutta ei ollenkaan pöllömpää
ja Huom- ei maistunut gluteenittomuus mitenkään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti