tiistai 4. lokakuuta 2016

Gluteeniton kasvispiirakka




Pidän punajuuresta. En yhtä paljon kuin raparperistä, mutta lähes.
Tämä piirakka oli kuitenkin niiin hyvää, että mietin hetken onko punajuuri sittenkin minun suosikki.
Ehdottomasti kannattaa testata, lapsetkin söi tätä hyvällä ruokahalulla.

Gluteeniton kasvispiirakka (pellillinen)

Tarvitset: 

Pohja:
5-6dl Tummaa Gluteenitonta jauhoseosta(Viljatuote)
1tl suolaa
1dl öljyä
2dl vettä

Täyte:

4 Porkkanaa
4 keskikokoista punajuurta
1tl suolaa
3rkl öljyä
2tl valkosipulirouhetta
mustapippurirouhetta
2prk Smetanaa
200g Fetajuustoa
Pinnalle tuoretta Basilikaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

Leikkaa kuoritut porkkanat ja punajuuret ohuiksi siivuiksi
Sekoita joukkoon mausteet ja öljy.




Sekoita pohjan jauhot ja suola, lisää joukkoon öljy ja vesi.
Taikinaa ei tarvitse vaivata, levitä vain leivinpaperoidulle pellille.




Levitä levylle smetana ja fetajuustomuru.
Lisää päälle juurekset.

Paista uunin keskitasolla noin 25-35min



Pilko tuore basilika valmiin piirakan pinnalle.





2 kommenttia:

  1. Voitko tehdä tätä myös meille 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teen tätä varmaan tovin kaikille vieraille kun oli niin hyvää:)

      Poista