torstai 28. huhtikuuta 2016

Tonnikalapiirakka (gluteeniton)


Taas mennään Sly parin ohjeella tyypillisin reunaehdoin, eli säädin jääkaappiin sopivaksi ja vähän muutenkin.  Ohje oli oikeasti nimeltään "Erittäin hyvä gluteeniton suolainen piiras" - tämän voin allekirjoittaa. Kertaistumalta kului yli puolet piirakasta!

Leivoin tätä ihan katastrofaalisenkamalan aamun jälkeen. Pennut heräsivät viideltä (tämä ei ole meillä outoa), mutta niiiiin huonontuulisina eilisen reissun väsyttämänä, että huoh. Muskariin ja aamupalapysäkille kuitenkin suksimme ja päikkäriaikaan päädyimme lopulta.. Leipomusta tuli onneksi nauttimaan seuraamme Sänttärän ikätoveri ja hänen äitinsä. Iltapäivä sujuikin sitten leppoisammin leikkien ja touhuten.


Päivän kruunasi vielä salikäynti..(ties koska viimeksi..), kun Siippa koppasi tenavat mukaansa ja meni Pikku-ukon kummisedälle kylään. Oi onnea!




Tonnikalapiirakka (gluteeniton)

Pohja:

110g voita(kyllä mittasin tämän!)
2dl Hienoa gluteenitonta jauhoa
2 rkl Vettä
1dl juustoraastetta

Täyte:

1prk Kermaviiliä
3 Kananmunaa
1 sipuli
Pippuria
Suolaa
Basilikaa

1 prk Tonnikalaa( HUOM. MSC-merkintä)
3 Tomaattia
200g Fetajuustoa
n .1,5 dl Juustoraastetta


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuullota sipulit ja siirrä jäähtymään.

Tee pohja: Nypi voi jauhoihin, lisää vesi ja juustoraaste.
Sekoita tasaiseksi ja painele jauhotetuin sormin pyöreään n. 25cm halkaisijan vuokaan (itse käytin irtopohjavuokaa)





Tee täyte:
Sekoita munat, kermaviili, mausteet ja kuullotettu sipuli.

Levitä pohjalle tonnikala, pilkotut tomaatit (poista siemenosa, ettei tomaatti vetistä piirakkaa) sekä feta muru. 
Levitä pinnalle täyteseos ja lopuksi juustoraaste

Paista 200asteessa n. 35-40 min. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti