sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Gluteeniton kasvispatonki

Meidän iloinen majatalo on saanut onnekseen viimeaikoina paljon vieraita.
Hulinan lomassa on tuntunut ylitsepääsemättömältä ajatukselta (olisiko tuo yhdyssana..?) siirtää kuvia ylitäydestä puhelimesta ylitäyteen tietokoneeseen...Ikinä tätä ongelmaa ei varmasti ole muilla..

Lopultakin sain aikaiseksi.

Leivoin ruuanteon lomassa gluteenitonta kasvispatonkia. Ohje oli selvästi jonkun gluteenittomaan leivontaan vihkiytyneen ihmisen käsialaa, koska psylliumia käytettiin "oikein", eikä vain sekoitettu kuiviin aineisiin. Kaikki vaan rohkeasti kokeilemaan tätä kumman kuuloista ainetta, tämä tekee gluteenittomista mössöistä muovattavia taikinoita. Hermot ei mene edes pullataikinan kanssa..

Tyylilleni uskollisena ohjetta muokkasin mieleisekseni ja kotoalöytyviä raaka-aineita hyödyntäväksi. 

Kasvispatonki 2kpl


taikina:

5dl Vettä
50g Hiivaa
4tl Psylliumjauhetta
1dl Aurongonkukansiemeniä (tai seesamin)
 n. 8dl gluteenitonta jauhoseosta
0.5dl Öljyä

Täyte:

n. 5dl kasvisraastetta (itse laitoin porkkanan, pienen kesäkurpitsan , puolikkaan paprikan ja ison sipulin)
2 Valkosipulinkynsi
1tl Suolaa
2tl Mustapippuria
3tl Pizzamaustetta
1rkl Siirappia
3dl Juustoraastetta (Valion texmex juusto olisi tähän niin hyvä!)
rasvaa paistamiseen

voiteluun: Vettä
Pinnalle:  Juustoraastetta/siemeniä

Valmista ensin täyte: Kuori ja raasta vihannekset. Laita kylmälle pannulle vähän rasvaa ja valkosipulinkynnet pilkottuna. paista kasvisraaste pannulla n.5 min. Lisää mausteet ja annan täytteen jäähtyä.




tee taikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon psylliumjauhe ja anna turvota 10 min. lisää "liisterin oloisen" taikinapohjan sekaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi.




Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat suorakulmionmallisiksi levyiksi. 
Lisää levyille täyte ja ripottele päälle juustoraaste. Kääri levyt rullalle.


Leikkaa patonkien pinnalle viillot veitsellä ja anna kohota 20 min.



Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä /juustoraastetta

Paista 225 asteessa n.20min




Tämä maistui vieraille ja lapsille. 

3 kommenttia:

  1. Minun patongin teko olisi mahdollisesti tyssännyt hei alkunsa ja houkutteleva vihannesrouhe olisi joutunut salaattiin Ü
    Terkuin
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatoin tehdä ehkä
      Täytettä reilusti ja tehdä siitä kasvismunakkaan🙊

      Poista