maanantai 4. huhtikuuta 2016

Gluteeniton salamipiirakka

Lopultakin saan tänne jaettua tämän reseptin. Salainen leivontaystävä oli minua muistanut kinkkupiirakan reseptillä. Sain päähäni kokeilla tätä kuitenkin yhtenä iltana, joten resepti muokkautui löytyneiden tarpeiden mukaan.
Mutta olipas hyvää- ja taaskaan ei huomannut että on Gluteenittomasta herkusta kyse. 
Tätä kannattaa testata!

Pikku-ukko oli innokkaana apurina ja maistajana ja osallistujana. Kun saa osallistua maistuu kaikki näköjään erityisen hyvältä, hän nimittäin varmisti moneen otteeseen, että saahan hän tätä "hoomennakin".

Gluteeniton salamipiirakka


Pohja:

250g Voita/rasvaa
4,5dl Gluteenittomia vaaleita jauhoja
1tl Leivinjauhetta
Ripaus suolaa
250g Maitorahkaa

Täyte:

2 pientä sipulia
150g Salamisiivuja
1prk yrttikermaa
2 kananmunaa
175g juustoraastetta
0,5 paprikaa pilkottuna
Mustapippuria
Ripaus suolaa

Pilko sipulit ja kuullota pannulla. Siirrä jäähtymään. 



Valmista pohja: Nypi pehmeän voin sekaan kuivat aineet ja lisää lopuksi rahka. 
Levittele taikina leivinpaperoidulle pellille jauhotetuin sormin.



Lisää jäähtyneiden sipuleiden sekaan loput aineet ja sekoita.
Kaada täyteaineet pohjalle






paista 200 asteessa n.30 min

suunnittelin jo pohjataikinan muita käyttövaihtoehtoja..siitä lisää toiste.

2 kommenttia: