perjantai 29. huhtikuuta 2016

Täydellinen porkkanakakku

Melkein tekisi mieli poistaa tuo edellinen porkkanakakun ohje. Tosin ei sekään pahaa ollut, mutta tämä on enemmän minun mieleeni. Ohje on muokattu täällä olevasta ohjeesta gluteenittomaksi ja vähän muutenkin. Alkuperäinen ohje on muffinsseihin, itse tein tätä ystävän lapsen ristiäisiin ja toiveena oli pellillinen. Taikinakokoa voi siis huoletta pienentää säilyttäen suhteet oikeina..mutta isompikin määrä tätä hupenee.

Tämä on niiiiiin ihanaa. Pikku-ukon kummien tullessa kylään saanevat he samaa herkkua. Tosin tämä jäänee vuoden ensimmäisen grillauksen varjoon, koska ensimmäisella grillauskerralla ruuanmäärässä ei yleensä ole mitään järkeä. Koetetaan venyttää housuja, että kaikki saadaan syötyä. 

Suosittelen, että teet porkkanakakun jo edellisenä päivänä ja kuorrutat vasta ennen tarjoamista. 


Pellillinen Porkkanakakkua

Kakku:

6-7 Pienehköä porkkanaa
7,5 dl Gluteenittomia vaaleita jauhoja
2,5tl Leivinjauhetta
1tl Soodaa
1tl Suolaa
1,5tl Kanelia
1rkl Kardemummaa
3 tl Vaniljasokeria
300g huoneenlämpöistä Voita
3dl Sokeria
3dl Fariinisokeria
6 kananmunaa
4,5 dl maustamatonta jugurttia

Kuorrute:

2dl Laktoositonta kermaa
2prk Sitruuna tuorejuustoa (Eila)
(tarvittaessa tomusokeria)


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Valmista kakku:
Kuori ja raasta porkkanat
Sekoita voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon yksitellen munat. Yhdistä kuivataineet (paitsi soodan voi laittaa jugurtin sekaan..). Lisää voimunasokeri-vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja jugurttia. Lopuksi nostele joukkoon porkkanaraaste (puristele enin porkkanamehu pois tässä vaiheessa)

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200asteessa n 25 min. 


Kuorrute

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja halutessasi tomusokeria.

Levitä kuorrute lähes jäähtyneelle kakulle.









1 kommentti:

  1. Hyvää olikin, kiitoksia vielä kakkusesta ja grilliherkuista :)

    VastaaPoista