perjantai 7. lokakuuta 2016

Gluteeniton punajuurikakku

Punajuuria oli ostettava iso säkki.
Onneksi, olen saanut tehdä niistä vaikka mitä!
Punajuurikakku herätti epäilyjä, koska kukaan ei keksinyt missä se punajuuri itseasiassa on piilossa.
Kakkua leikatessa väri toki paljasti.

Suosittelen, että tämän kakun tekee edellisenä päivänä, mutta vasta täytettynäkin tämä maistui.
Täytettä voitte toki varioida miten haluatte. Minä kermaa rakastavana käytin taas tylsästi sitä, en oikein voita sisältävistä kuorrutteista pidä.

Gluteeniton punajuurikakku

Tarvitset:

Kakku

300g punajuurta
200g voita tai margariiniä
4 Munaa
1,5dl Sokeria
1,5 dl Fariinisokeria
4Dl Gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2tl Leivinjauhetta
0,5 tl Suolaa
2tl Kanelia
1tl Inkivääriä
1,5 tl Kardemummaa
100g Mantelijauhoa

Kostuta halkaistu kakkupohja Maidon ja vaniljasokerin seoksella.

Täyte ja kuorrute

5dl kermaa
2prk Sitruuna maustekermaa
0.5 levyä raastettua valkosuklaata
2rkl Tomusokeria
1tl vaniljasokeria


Koristele valkosuklaarouheella


Voitele irtopohjavuoka ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen

Keitä punajuuret

Samalla sulata rasva

Vaahdota munat ja sokerit

Sekoita kuivat aineet keskenään

Raasta punajuuret hienolla terällä (HUOM hanskat!)

Sekoita vaahtoon vuorotellen rasvan ja kuivien aineiden kanssa.

Kypsennä uunin alatasolla noin 50 min.

Anna kakun jäähtyä.

Tee täyte vaahdottamalla kerma ja lisäämällä muut aineet.

NAUTI.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti