Varhaiskaaliaikaa odotellessa tein kaalilaatikkoa.
Ja jämistä kaalipiirakkaa.
Kaalipiirakka
(gluteeniton)
Tarvitset:
Pohja:
Perunamuusijauhetta
100g Juustoraastetta
2 Kananmunaa
Gluteenittomia jauhoja"sopivasti"
Ripaus suolaa
Täyte:
Sipuli
n. 500g Valkokaalia
Voita nokare
3rkl Siirappia
1tl Suolaa
Valkopippuria ripaus
Mustapippuria
2 Kananmunaa
1prk Kermaviiliä
Pilko kaali ja sipuli pieniksi. Paista kattilassa pehmeiksi mausteiden kanssa. Laita täytteen alku jäähtymään.
Valmista muusi ohjeen mukaan kylmään veteen. Sekoita joukkoon juustoraaste, kananmunat ja suola. Lisää jauhoja "sopivasti"( n.3dl meni tälläkertaa), eli kun taikina on helppoa käsitellä.
Levitä pohja pellille ja paista 200 asteessa n. 10 min.
Valmista täyte loppuun lisäteen kaali-sipuli seokseen kananmunat ja kermaviili.
Levitä täyte pohjalle ja paista vielä n. 15min
Maistui myös Pikku-ukolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti