torstai 4. helmikuuta 2016

Bataattisalaatti



Meillä syödään paljon kasvisruokia.  Oma äitini on ollut kasvissyöjä "aina" ja vaikka meille on aina ollut kotona liharuokia (esim makaronilaatikkoa ilman likaa ja paistettu jauheliha erikseen -tyylisesti), niin en itse ole erityisesti liharuuista innostunut. Siippa onneksi syö mielellään kaikkea (kuten olen maininnutkin), joten kasvisruokapäivien määrä ei haittaa.

Sain taannoin kyläreissulla tätä salaattia, tosin ohjetta en kirjoittanut heti ylös joten jos tämä on oma versioni. 


Bataattisalaatti

Tämä annoskoko on reiluhko. Soveltakaa vapaasti itselle sopivaksi


Ainesosat:

2 Bataattia
1tl Suolaa
n 2rkl öljyä

1 prk Kikherneitä
200g Fetajuustoa
0,5 ruukkua Tuoreyrttejä (itse käytin Basilikaa)
Sitruuna
mustapippurirouhetta







Kuutioi Bataatti, sekoita joukkoon suola ja öljy.

Paahda Bataatteja uunissa 200 asteessa 15-20 min. Aika riippuu kuutioiden koosta, kokeile etteivät mene löllöksi.


Sekoita kulhossa Sitruunan puristettu mehu, pilkotut yrtit ja mustapippurirouhe. Lisää joukkoon Bataattikuutiot, murennettu feta ja huuhdellut Kikherneet. 



Nauti esim vaalean leivän kanssa....tai sitten paistetun kanan tai kalan jos jotain kaipaat.
Tekee kyllä kauppansa ihan pelkästäänkin oikein mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti