torstai 11. helmikuuta 2016

Gluteeniton Sipulipiirakka

Tämä ohje on aina varma , Maistuu läheskaikille ja yllättää ne jotka ei lähtökohtaisesti usko tästä tykkäävänsä. Monesti, kun mietin mitä leipoisin Siippa ehdottaa tätä (tai omenapiirakkaa...ehkä senkin täällä joskus jaan). 

Kokeilkaa ja antakaa sipulille mahdollisuus  yllättää yksinkertaisuudessaan.


Gluteeniton Sipulipiirakka


Pohja:

1pss Muusijauhetta
50g voita
3-4dl Gluteenittomia jauhoja
2 Kananmunaa

täyte:

5 sipulia
2 Valkosipulinkynttä
2rkl sokeria
1tl Suolaa
Reilusti mustapippuria
175g Juustoraastetta (valmispussi, määrä ei niin tarkka)
1prk Kermaviiliä
2 Kananmunaa


Aloita pilkkomalla sipulit. Laita rasva, valkosipuli ja suola ensin pannulle. Kun rasva sulanut lisää
sipulit ja sokeri ja kuullota pehmeiksi. Siirrä sipulit kulhoon jäähtymään.




Tee sitten pohja.. Sekoita muusijauheen joukkoon neste ohjeen mukaan. Lisää kananmunat ja voisula sekä jauho sekoittaen. Levittele pellille ja paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia yksinään.




Laita sipulien joukkoon loput täytteen aineet ja sekoita ne keskenään.




Levitä täyteaineet pohjalle ja paista kypsäksi n. 15-20 min.



Eikä muuten kukaan huomaa, että on gluteenittomasta leipomuksesta kyse..

1 kommentti:

  1. Moi.
    Tuota sipulipiirakkaa täytyy kyllä kokeilla,mulla muut aineet onkin,jauhot täytyy hankkia.kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista