tiistai 9. helmikuuta 2016

Salainen leivontaystävä

Noniin. Tämä on yksi syy, miksi jaksoin taas aloittaa(ainakin hetkeksi) tämän bloggaamisen..Kauhessa säässä, liukkautta uhmaten hipsin paketin hakemaan..jätän kertomatta, että ehkä myös miehen kärsivällisyyttä uhmaten, koska kotiin jäi kaksi väsynyttä lasta..

TÄDÄÄ. ensimmäinen salaisen leivontaystävän paketti on saapunut..ja pelottaa jo valmiiksi ettei ehkä jääkkään ainoaksi kierrokseksi mihin osallistun..josko tätä aikaa jostain etsisi..ja mies olisi jopa joskus kotona...Harmittaa vain, kun itse ei ehdi panostaa kuten haluaisi..

Ihana paketti, mukavaa olla tyypillisesti "haasteellinen" gluteenittomuuden (oikeasti vielä luontaisesti gluteeniton, eli ei kestä vehnätärkkelystäkään!) takia ja sänttäräkin estää minun suklaan syönnin- Mutta ei lopputuloksessa nämä rajoitteet näkyneet - Ei edes tämä luontainen gluteenittomuus, jota en edes missään maininnut.Pikku-ukko oli tosin ehkä minuakin enemmän innoissaan paketista. Halusi kantaa, avata, olla mukana kuvassa ja mikä oleellisinta syödä. Sinne hupeni yhteen ohjeeseen tarkoitettu päärynäsose samalla kun ihailin pakettia. Olisi muutkin maistellut, mutta olin natsi. Kuvia yritin tässä käskiessäni ottaa, joten ovat tavallistakin hienompia...Sisältähän löytyi vaikka mitä!

*Muumi pillimukit ja lautaset (kyllä muumit on in ainakin astioissa, telkkarista ukkeli ei vielä perusta..)
*Siro sokeria
*Fin Mix jauhoja
*Perunajauhoja(Jotka juuri loppuivatkin viikonloppuna kun leivoin, lähes mukana tulleen ohjeen mukaista "ystävänpäiväkakkua"-erikoiskiitos siis)
*Hyytelösokeria
*Karkkia(pussi melkein tyhjä jo..se siitä karkkilakosta..)
*Vaniljasokeria
*mantelirouhetta
*Kookoshiutaleita
*Se päärynä sose, joka on jo syöty
*Ihana vieterisydän(jota en avannut, koska pikku-ukko olisi senkin jo ominut)
*Appelisiinimarmeladia

HUH mikä määrä! Tuikitarpeellisia kuitenkin kaikki. Tavoitteena, oli luoda elämys ensimäisen paketin voimin, onnistuit!

Ohjeita olikin useampi,
 Kinuskikakkua, Ystävän kookos-pähkinäpallerot,  onnin raejuustoleivät, Marenkileivokset, ja ystävänpäivän sydänleivokset. 

Kahta ensimmäistä testaan varmasti, tosin tunnustan että kookospalleroita olen vähän vastataavina tehnyt ja tiedän niiden valmiiksi olevan taivaallisia. Raejuustoleipää kokeilen myös, tai saa kokeilla tuo pikku-ukkeli itse tehdä sen. Kunhan saan uuden tarvittavan päärynäsoseen ostettua *hah*

En olekkaan valittanut tästä mies reissaa asiasta. No senverran nyt valitan, että leipomaan ehtinen vasta joskus. Josko viikonloppuna veisin mukanani jotain näistä leipomuksista pikku-ukon ystävän synttäreille. Ei tarvis stressata heidänkään tuota gluteenittomuutta..

ja niin..todistustaineistoa, että leivottu on jotain viikonloppuna. ohje ehkä joskus, kuulemma oli hyvää..aika lähelle sitä mitä saamani ystävänpäiväleivos ohje oli..osittain ainakin.

Jätän kertomatta, että tein kääretortun pintaan "hienoja" palloja pinkillä tarkoituksena jättää ne näkyviin..ja kiireessä rullasin tortun väärinpäin. Jeah, itketti ja nauratti, mutta iskimpä sitten kermat pintaan ja nielin epäonnistumiseni.


Pysytään terveinä!


10 kommenttia:

 1. Ihanan runsas paketti =) ja ohjeet kiinnostavat

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa mukaan hauskaan leivontarinkiin !
  Hienon teemapaketin olet saanut ja heti herkunkin leiponut, wau!
  Tuosta apurista olen hieman 'jade', monasti tarvitsisi reipasta pakettien avaajaa Ü

  VastaaPoista
 3. Lisäys- että olin lähes vastaavaa ohjetta viikonloppuna testannut, jo ennen pakettia :). Tämän Apurin saa täältä kyllä lainaan- mutta en vanno, että mitä leipomiseen asti säästyy tuolta maisteluinnokkaalta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...maisteluavustaja, se olisi vielä parempi, kun nyt pitää maistella kaikki itse :D

   n-h

   Poista
 4. Hyvä jos tykkäsit paketista. Ja on ihan kivaa olla "haastavan" parina, olen oppinut jo paljon gluteenittomista ohjeista. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toiv huomannut- että se ei ole haastavaa oikeasti ollenkaan;)

   Poista
 5. Touhutöppönen siellä puuhaa :) Kivasti huomioitu "rajoitteet". Lämmittää mieltä kun huomataan lähettää sellaista jota voi itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Touhutöppönen on hyvin osuva nimitys meidän ukkelille😁

   Poista
 6. Hmm, minun eilinen kommenttini on tainnut kadota jonnekin blogisfääreihin. :) Mutta tervetuloa siis mukaan! :)

  VastaaPoista