maanantai 28. maaliskuuta 2016

Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit

Salainen leivontaystävä oli viime pakettiin onnistuneesti valinnut minun yhden takuuvarman reseptin - Gluteenittomana tosin. Vertailin reseptiä omaani, ja eroa kyllä on jonkin verran. Oma reseptini on tosin "normaali". Päätin kokeilla ohjetta soveltamatta. Huomasin, että olisi kannattanut vähän soveltaa, mutta tästä enemmän tuonnempana.

Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit

Tarvitset:

200g Voita
1 Keltuainen
2dl Sokeria
Reilu 2rkl Siirappia
6dl Gluteenitonta jauhoseosta (suosittelen laittamaan enemmän)
Vajaa 1rkl Soodaa
1rkl Vaniljasokeria

Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Suosittelen itse jälkimmäistä.
Sekoita kuivat aineet.
Vatkaa pehmeä rasva, keltuainen, sokeri ja siirappi vaaahdoksi.
Lisää joukkoon jauhoseos.
Tee leivinpaperoidulle pellille tankoja. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa. (suosittelen, että ohjeeseen lisää jauhoja niin, että taikina ei juurikaan tartu käsiin. Keksit eivät näin leviä ja valmiiden koostumus parempi)
Paista uunissa n.15 min
Leikkaa lämpiminä paloiksi. Perinteiset Wilhelmiinat leikataan vinottain.







Nämä olivat maultaan hyviä, mutta jauhoja kaipasi taikina enemmän. Tämä on tosin Gluteenittoman leivonnan ainaisuusongelma, jauhot nimittäin käyttäytyvät oman mielensä mukaan. Suosittelen, että laitat jauhoja siten, ettei taikina ole rasvainen , vaan helpohko käsitellä. Tarkkaa ohjetta voi kokemukseni mukaan noudattaa  Gluteenittomia- pikkuleipiä/keksejä tehdessä noudattaa vain harvoin. Veikkaan, että jauhojen sisältämät ainesosat eivät jokaisessa paketissa ole prikulleen määrällisesti samoja ja siksi joskus taikina vaatii enemmän jauhoa ja joskus vähemmän.

Resepti oli kuitenkin vallan toimiva. Teen näitä uudestaankin, tosin taidan testata seuraavaksi vakkarireseptiäni rohkeasti Gluteenittomana ja verrata näitä keskenään..sitä odotellessa. 


(((ja Kyllä, minä vain tykkään kirjoittaa "Gluteeniton" isolla- G:llä )))

5 kommenttia:

  1. Itse en niin paljon gluteenitonta leivontaa ole harrastanut kuin perunajauhoilla. Näyttää hyviltä =)

    VastaaPoista
  2. Hienosti olet onnistunut!
    Wilhelmiinat ovat aina hyviä...gluteenitonta voisi harjoitella....
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen näitä testaamaan- kunhan mututuntumalla laitat jauhot. Kaikki on syöty aikaa sitten😅

      Poista
  3. Hei! Viimeinen pakettisi meni tänään postiin ja on toivottavasti sinulla ensi viikon alussa. Hieman on haikea olo täällä koska taas on yksi kierros päättymäisillään. Toivottavasti tapaamme taas ensi kierroksella! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi gää- jännää! Ja katsotaan miten seuraavan kierroksen käy, mieli tekis mut tää kesä..odotan innolla pakettia..edellisistä
      Ohjeistakin on testejä tulossa vielä mut pitäisi saada ne tänne postattua..

      Poista