maanantai 25. tammikuuta 2016

Gluteeniton Jugurttikakku

Taas on tutkittu. Jugurtti  (kyllä kirjoitan sen näin!) aiheuttaa syöpää. Sekin. Itse olen sitämieltä, että kaikki ylensyötettynä ja ylikäytettynä aiheuttaa jotain hallaa. No Jugurttia ei itseasiassa meillä juurikaan edes syödä, korkeinaan maustamatonta. 

Serkkuna kanssa on kuitenkin ollut usein puhe, että juustokakkua voisi tehdä jugurtista. Olen ennenkin tehnyt erinäisiä versioita, mutta tästä tuli aikasta namia. 

Gluteeniton Jugurttikakku


Pohja:

50g Voita
3dl kaurahiutaleita
0,75 dl Fariinisokeria






Täyte

4dl Vispikermaa vatkattuna
6dl Jugurttia( tässä EILA Vadelmagranaattiomena jugurttia)
3rkl Vaniljakreemijauhetta
13 Liivatelehteä 
0.5 dl nestettä (itse käytin mehukeiton jämät, mutta mehu, vichy ym käy myös..)



Koristeluun :

Valkosuklaata


Pohja:

Sulata voi, sekoita loput aineet seokseen. Levitä leivonpaperoidun irtopohjavuuan pohjalle ja paista 200 asteessa noin 10min.  JÄÄHDYTÄ

Täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan. Lisää vatkatun kerman joukkoon kreemijauhe ja jugurtti. Lämmitä neste ja sekoita liotetut liivatelehdet nopeasti nesteeseen. Sekoita nesteseos täyteaineisiin.

Levitä massa pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksitunniksi.



Itse Tein "koristeeksi" leivinpaperista sydämmen ja laitoin kakun pinnalle, sulatin valkosuklaata puolilevyä (josta suuri osa jäi syötäväksi!) , levittelin suklaan nauhoina kakun pinnalle ja poistin sydän"muotin".







Hyvää oli. Ei älyttömän makeaa mutta mielestäni oivallista. 

huomioitavaa ohjeessa se, että makua saa muutettua mieleisekseen vaihtelemalla jugurttia. Mistähän tekisin itse seuraavaksi, onko suosituksia?

1 kommentti: