sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kinuskikakku (gluteeniton)

Onnea on sisso ja erityisesti tätitettävä, jotka tulivat kylään. Toki mukavaa myös nähdä sisson miestä. He olivat hyvä syy testata tätä salaisenleivontaystävän lähettämää kakkureseptiä.

Olisin halunnut nimetä tämän kakun"hyvän tuoksuiseksi"- mutta ehkä mennään tällä kinuskikakulla kuitenkin. Sovelsin ohjetta, koska 
a: Kakusta tuli niin ohut ettei sitä saanut leikattua, joten en täyttänyt sitä vaan laitoin pintaan aprikoosihillon ja 
b: En osaa tehdä kinuskia joten tein kuorrutteeksi kinuskikermaa tuon hillon päälle

Pohjan tein ohjeen mukaan- ja ai nam! tätä aion soveltaa moneen, esim toscapiirakkaan. Jatkossa tosin suosittelen kostuttamaan pohjaa kahvilla tai appelsiinimehulla- oli hyvää, mutta kuivakakkumaista, ei niinkään "kakkupohjamaista"



Kinuskikakku

Pohja:
1dl Paahdettuja auringonkukansiemeniä
1dl Maizenajauhoja
1,5dl Gluteenitonta jauhoa( itse käytin Sember finmixiä)
1,5 tl Leivinjauhetta
1,5 dl Sokeria
100g Laktoositonta margariinia
3 Kananmunaa

Täyte:
(1,5 dl kermaa, puolen sitruunan raastettu kuori)
Aprikoosihilloa

Kuorrute: (ohjeessa oli kinuskia, sopisi jos osaisi tehdä)

1,5dl Fariinisokeria
2 dl Laktoositonta kermaa

Tee ensin kinuskikerma jäähtymään jääkaappiin ( mieluiten yön yli). Kaada Kuorruteaineet kattilaan ja kiehauta (älä keitä) - siirrä rasiaan jäähtymään.



Tee pohja (mieluiten tämäkin saisi päivän vetäytyä)

Paahda auringonkukansiemenet ja jauha ne hienoksi. Sekoita kuivat eineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten ja sekoita joukkoon kuivat aineet.

Voitele ja leivitä irtopohjavuoka (esim kookoshiutaleilla) ja paista 175 asteessa n. 30-40min.








Kakun voi halkaista, kostuttaa ja täyttää kermalla ja hillolla.

Itse levitin hillon kakun pinnalle.

Vatkaa täysin jäähtynyt kinuskikermakuorrute kuohkeaksi ja levitä pinnalle.



Ohjeessa suositeltiin kakun maustumista jääkaapissa ennen tarjoamista - odottaminen kannatti!





Kakku hävisi parempiin suihin, saa kuulemma tehdä uudestaan ja resepti pitää laittaa talteen.

Oli niin hyvää!






6 kommenttia:

  1. Oon kade sissolle, maistuisi minullekin. :)

    VastaaPoista
  2. Oli ihanaa ����
    -sisso

    VastaaPoista
  3. Tämäkin herkku kokeillaan vielä keltaisen puutalon keittiössä, onneksi et ole kärpäsenä katossa, sen verran monta vaihetta tuossa ohjeessa on :D

    VastaaPoista
  4. Meidän kärpäset ainakin kuoli nauruun kun tuo 2v oli apuna..ja kuulostaa et vaiheita monta; mut oikeasti tää on yksinkertainen herkku!

    VastaaPoista
  5. Hmm ja nam saisipa palasen.ohje jonka saisi aika helposti muokattua sellaiseksi jota koko sakki voipi maistella. Anne(npuuhat)

    VastaaPoista